Wilt u een prettige en strakke verlichting in uw praktijk en meer lichtcomfort en egaliteit en daarnaast nog eens flink besparen op uw electriciteitsrekening; denk dan eens aan LED verlichting.  Daarnaast geeft een goed verlichtingsplan zoveel meer comfort en voorkomt vermoeidheid!

Een ledlamp gaat ongeveer 50 keer langer mee en gebruikt tot 90% minder stroom dan een gloeilamp. Het vervangen van gloeilampen levert al snel besparingen op.
Dat ledverlichting zuiniger is dan traditionele verlichting is inmiddels wel bekend. Maar hoeveel kun je nu daadwerkelijk besparen? En hoe snel zijn de aanschafkosten voor een lamp terugverdiend?

Bespaar 50-90 % op uw verlichting.
Vergeleken met andere soorten lampen verbruikt een led-lamp een stuk minder elektriciteit. Led-lampen hebben geen opwarmtijd, zoals bij spaarlampen of TL-licht het geval is en er gaat weinig stroom verloren aan het opwarmen van de lamp. Zo verbruikt een traditionele gloeilamp ongeveer 50 Watt, een spaarlamp 12 Watt en een led-lamp bijvoorbeeld maar 5 Watt. Eén jaar continue gebruik van een led-lamp zou 10 euro kosten terwijl u voor een gloeilamp 100 euro aan stroomkosten moet betalen.

LED lampen geven niet zoveel warmte af
Gloeilampen, maar zeker ook halogeenlampen worden enorm heet als ze ook maar even branden. Het is onjuist dat ledlamp niet warm worden. Een ledlamp moet juist z’n warmte kwijt. Maar gelukkig worden ze bij lange na niet zo warm als gloei- en halogeenlampen. Een ledlamp is veel zuiniger en zet minder energie om in warmte, maar meer in licht. Ter vergelijking: een gloeilamp zet slechts 10% van de energie om in licht (de rest is warmteverlies), maar een gemiddelde ledlamp maar liefst 80%.

Levensduur tot 20-30 jaar
Led-verlichting gaat gemiddeld 20 keer langer mee dan traditionele verlichting. De gemiddelde levensduur van een led-lamp is 15.000 tot 30.000 branduren. (50.000 branduren zijn ook zeker normaal) . Omgerekend betekent dat, bij een gebruik van 4 uur per dag, dat deze tot 20 jaar meegaat. Ter vergelijking: een gloeilamp heeft een levensduur van 1000 branduren en een spaarlamp van 6000 branduren.

In 3 jaar terugverdiend
Het lage energieverbruik én de lange levensduur van ledverlichting zorgen voor een aanzienlijke besparing op energie- en vervangingskosten. De aanschafprijs van een led-lamp is gemiddeld binnen 3 jaar terugverdiend.

Een ledlamp geeft direct vol licht
Wederom een voordeel dat enkel geldt ten opzichte van spaarlampen en TL-buizen. Een spaarlamp moet opwarmen voordat hij vol licht kan geven. Vooral in kamers waar je graag direct licht wilt hebben is dit erg vervelend. Denk aan de gang of de wc, waar tegen de tijd dat je de ruimte weer verlaat je spaarlamp eindelijk licht begint te geven. Ledlampen hebben hier geen last van, want ze geven direct 100% van het licht.

Indien u over wilt gaan op LED verlichting zult u met verschillende factoren rekeing dienen te houden, log in voor meer informatie. Om in te loggen dient u een dental professional te zijn en u eerst te registreren.Mijn account
Gebruikersnaam Wachtwoord Wachtwoord vergeten Registreren